Sunday, April 22, 2018

Realitate virtuală

Realitatea virtuală este cel mai frecvent folosită la jocurile pe calculator dar și în filme. Acum toate incendiile, toate salturile în gol ale mașinilor, animalele preistorice sau efectele cele mai spectaculoase sau înfricoșetoare, sunt făcute pe calculator, Este rodul construcțiilor virtuale, cu imagini generate ale unei realități, astfel încât nu există mari diferențe între ceea ce ar fi fost în realitate și ceea ce este în realitatea construită pe calculator.
Acum este o literatură extrem de bogată pe virtual reality, există software specializat să construiască jocuri și filme de animație care se înscriu în zona aceasta a realității virtuale. Chiar pe piață există mici aplicații unde este dată figura unei persoane și cu era se fac tot felul de chestii, inclusiv aceasta este pusă să vorbească, de parcă avem în față persoana reală, în condițiile în care totul pornește de la po singură poză.
Realitatea virtuală apare la jocurile unde se merge cu mașini, cu motociclete sau se simulează lupte armate, unde chipurile sunt ale unor actori sau chiar ale noastre. Realitatea virtuală face minuni și atunci când se falsifică probe în instanță, cu poze trucatem cu filme trunchiate și cu pixelul albastru.
Realitatea  virtuală este marea provocare. Acum doar ideile trebuie să existe și orice chestie imposibilă inițial, devine posibilă, cu actori reali, cu mașini reale, într-un decor real, fără pagube, fără riscuri  și fără victime.


(21 aprilie 2018)

No comments:

Post a Comment