- Se adoptă un sistem de coduri general, pentru o mulțime cu un număr foarte redus de elemente, iar procesul de codificare și de regăsire devine extrem de laborios.
- Se adoptă sistem de codificare ce nu permite inserarea de noi elemente pe poziții intermediare, ceea ce duce la artificii dintre cele mai bizare, asemeni numerotărilor de locuințe unde nu s-a ținut seama de dinamica din construcții și casa cunnumărul 19 este undeva la capătul străzii, după casa cun numărul 70.
- Datele nu sunt pregătite în prealabil și sesiunile de lucru au durate nepermis de mari.
- Nu se verifică codurile și se declanșează tranzacții eronate cu alocări ireversibile de resurse.
- La perioade strânse de timp se face recodificarea pentru a aduce corecții în sistemul de coduri, așa cum s-a produs la numerele de înmatriculare sau la numerele de telefon, când nu s-a ținut seama de dinamica în timp a elementelor din acele colectivități.
- Lipsesc tabelele explicative de coduri.
- Lista de coduri nu acoperă totalitatea situațiilor întâlnite în realitate.
- Codurile conțin caractere inutile care le fac să fie greoaie.
Tot ce se întâmplă cu codurile din aplicațiile informatice arată că toți cei care lucrează fără a se documenta fac dovada că nu știu că există cărți de teoria codurilor și deci, fac totul după ureche sau cum le bucuie lor prin capetele lor cele prea pline de orgolii și de suficiență
(23 decembrie 2017)
No comments:
Post a Comment