Saturday, December 23, 2017

5 erori în designul de software


  1. Sunt alese resurse cunoscute și nu resurse adecvate problemei. Programatorii care știu să lucreze în COBOL scriu program în acest limbaj, deși problema se pretează 100% să fie programul scris în FORTRAN.
  2. Evită să asigure continuitate în ceea ce privește cunoștințele beneficiarului de a utiliza structuri de cartele perforate sau de interfețe deja cunoscute de la alte programe, ceea ce face ca munca să devină greoaie, căci rezistența la schimbatre este mare.
  3. Introduc redundanță prea mare pentru a da posibilitatea lucrului simultan în echipă, deși dacă se construiesc biblioteci de proceduri reutilizabile, prin stocarea lor acolo se reduce vizibil redundanța, componentele de bibliotecă fiind doar apelate.
  4. Amestecă modulele care îngreunează mentenanța cu modulele stabile, ceea ce face foarte dificilă atât identificarea, cât și izolarea modificărilor, știut fiind faptul că în modulele de introducere date și în cele de afișeare a rezultatelor apar cele mai frecvente schimbări.
  5. Estimarea eronată a duratelor, a costurilor și mai ales a resurselor disponibile determină depășiri supărătoare pe toate planurile, cu efecte nedorite.

(23 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment