Sunday, October 29, 2017

Cătălina COCIANU

Despre profesoara Cătălina COCIANU am a spune extrem de multe lucruri pentru că eu o cunosc de când s-a născut, fiind coleg de grupă în studenție cu mămica ei. Fără a o lăuda nicio clipă Cătălina COCIANU săa dovedit a fi un copil de excepție, o elevă de excepție, o studentă de excepție și de când a devenit membră a departamentului de Informatică Economică, un cadru didactic de excepție. Toate se demonstrează nu prin vorbe, ci prin rezultate.
A finalizat în mod strălucit studiile.
A susținut cu succes două teze de doctorat în 2001 cu teza Procesarea imaginilor prin metode statistice şi de analiză complexă și 2008 cu teza Analiza frecvenţă-timp a semnalelor cu aplicaţii.
A urcat toate treptele academice de la asistent universitar în 1999, lector universitar în 2002, conferențiar în 2005 și profesor universitar în anul 2007. A făcut ucenicie adevărată în cercetarea științifică din zona informaticii între anii 1993 -1999.
A publicat cărți fie ca singur autor, fie în colaborare după cum urmează:
Cătălina-Lucia Cocianu, Cristian Uscatu - Programare evolutivă și algoritmi genetici,
Editura ASE, București, 2015, 216 pg
Cristian Uscatu, Cătălina-Lucia Cocianu, Marinela Mircea, Lorena Bătăgan -  Algoritmi
si tehnici de programare. Aplicații, Editura ASE, București, 2015, 178 pg
Cătălina-Lucia Cocianu, Cristian Uscatu - Capitole speciale de calcul numeric cu
aplicaţii, Editura ASE, ucurești, 2013, 254 pagini
Bogdan Ghilic-Micu, Marian Stoica, Catalina Cocianu, Cristian Uscatu, Marinela Mircea, Lorena Batagan - Bazele programarii calculatoarelor. Suport de curs, Editura ASE, București, 2013, 200 pg.
Cătălina-Lucia Cocianu, Luminiţa State - Tehnici de clasificare cu aplicaţii în analiza datelor document, Editura ASE, ucurești, 2008, 201 pg
Ion Gh. Roşca, Bogdan Ghilic-Micu, Cătălina-Lucia Cocianu, Marian Stoica, Cristian Uscatu, Marinela Mircea, Lorena Bătăgan, Cătălin Silvestru, “Bazele programării calculatoarelor. Teorie şi aplicaţii în C”, Editura ASE, București, 2006, 251 pg
Zenovic Gherasim, Cătălina-Lucia Cocianu - Sisteme expert în economie, Editura Fundatiei Romania de Maine, București, 2005, 156 pg
Ion Gh. Roşca, Bogdan Ghilic-Micu, Constantin Apostol, Valer Roşca, Cătălina-Lucia Cocianu - Programarea calculatoarelor. Tehnica programării în limbajul Pascal, Editura ASE, București, 235 pg.
Profesoara Cătălina COCIANU a publicat numeroase articole în reviste ISI și a avut comunicări deosebit de bine primite de specialiști la conferințe internaționale de specialitate. 
Din anul 2009 conduce doctorate în specializarea Informatică Economică în cadrul ASE.



(29 octombrie 2017)

No comments:

Post a Comment