Friday, November 10, 2017

Hackerville

Hackerville nu este numele unui oraș, ci porecla unui oraș, adică este orașul de unde au plecat cei mai mulți hackeri, orașul hackerilor răi, proști, creduli și lacomi, care au fost prinși cât ai bate din palme.
Orașul cu privina este Râmnicu Vâlcea, oraș cu o populație de 92,573 locuitori. Din acest oraș provin Ionuț Alexandru Budișteanu, Ion Emanuel Florescu, Victoraş Iacob, Gabriel Liiceanu, Nicolae Manolescu, Marian-Jean Marinescu, Alexandru Papadopol, Dem Rădulescu, Raul Rusescu dar și nenumărați borfași care sunt intitulați hacker, care au făcut urbea de râs și i-ai dat renumele de Hackerville, căci așa este recunoscut orașul Râmnicu Vâlcea în toată lumea, au transformat porecla în renume. Hackerii vâlceni sunt:
- spărgători de baze de date;
- hoți de bancomate;
- furturi din carduri;
- înșelare clienți prin plăți în avans;
- tranzacții ilicite cu magazine virtuale.
Sunt atât de mulți hackeri vâlceni încât au speriat lumea.
Există și o explicație a acestei situații, pentru că trebuie pornit de la ceea ce a fost Râmnicu Vâlcea înainte de 1989 și ce este acum. Înainte de 1989 orașul a fost o citadelă a industriei chimice, cu:
- foarte mulți tineri bine instruiți;
- licee de specialitate foarte bune;
- librării bine garnisite;
- o infrastructură orientată spre cultură;
- resurse intelectuale bune și mai ales mobile;
- elemente de creativitate. După 1989 când industria românească a fost consif=derată o gramadă de fier vechi, orașul Râmnicu Vâlcea a intrat în picaj, devenind unul dintre orașele cu cea mai mare rată de șomaj din țară și culmea, cei mai mulți erau oameni deosebit de instruiți. Cauzele hacker-ismului Vâlceam nu trebuie căutate altundeva decât în realitatea economică vâlceană caracterizată prin:
- sărăcie;
- imobilism;
- corupție;
- stagnare;
- distrugeri;
- lipsuri.
Pe acest fundal au apărut hackerii care pentru a fi hackeri trebuie să aibă:
- timp și au căci la așa ceva conduce șomajul;
- un calculator nu deosebit de performant;
- acces la Internet și la noi abonamentul este suportabil;
- o brumă de cunoștințe de limba englecă;
- creier la purtător.
Vâlcenii au dispus de aceste resurse și deci au trecut la treabă cu avânt proletar și încredere comunistă realizând exact să ajungă unde și-au propus, adică peste 80% în pușcării căci au furat bani făcând fraude informatice de doi bani, căci ei au lucrat primitiv, șablonard, lăsând urme din prostie, viteză, incultură, lipsă de tehnicitate și mai ales orgoliu că asemeni lor de buni, inteligenți, zglobii, creativi, eficienți și măreți nu mai există nimeni pe planetă.
Picătură cu picătură, hoarda de hackeri s-a consolidat și a ajuns la dimensiunea care este azi, căci pe nemuncă oricine vrea să evolueze ca bunăstare și invidia naște monștrii, iar propagarea gen folclor a meseriei de hacker a diluat procedeele nu le-a perfecționat, căci un hacker trebuie să fie un pic mai deștept, meseria aceasta nefiind pentru proștii de rând.
Concluzie: Hackerville nu este un oraș din America ci este porecla dată orașului Râmnicu Vâlcea datorită hackerilor care provin de acolo, hackeri care sunt nepermis și nesimțit de mulți.




(10 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment