Friday, November 10, 2017

Și lista de hackeri continuă...

Sunt țări sărace, corupte, înapoiate, inculte, murdare, lente care exportă prostituție, criminali violatori, cerșetori, bătăuși, hoți, escroci, borfași, nenorociți, penibili, dar și hackeri. Niciodată nu va fi altfel. Atât timp cât vor exista aplicații web, atât timp vor exista și hackeri. Nici n-ar fi frumos, căci ei dacă n-ar exista, oamenii cinstiți s-ar apuca să se fure între ei, ceea ce ar fi deosebit de trist.
Hackerii răi se recrutează dintre cei care au:
- memorie mecanică peste medie;
- lipsa unei meserii serioase;
- ambiții nemăsurate, dar fără fără fundament;
- un calculator și acces la Internet;
- capacitatea de a fi autodidacți;
- dorința de a ieși deasupra celor din jur;
- imaginația de a găsi bani fără muncă;
- alergie față de vreun efort;
- impresia că nu este nimeni mai inteligent ca ei.
Pe acest fundal, tot timpul se vor găsi inși mai mult sau mai puțin instruiți, dar toți luați de val, care vor crede că vor fi hoții perfecți, adică nu vor fi niciodată prinși. Ceea ce nu știu ei, este că față de hoții clasici care lasă urme uneori vagi, de fiecare dată hackeri când fac vreo nelegiuire lasă exact ceea ce noi am zice urmă în clar, adică parcă ar scrie un bilet cu următorul conținut: azi  zz.ll.aaaa eu XYZ cu numele în clar, domiciliat în strada QNU folosind calculatorul PTRE am făcut cutare și cutare porcărea. Vă rog, prindeți-mă. Vă stau la dispoziție 24/24 și 7/7. 
În rezumat, pornind de la caracyeristicile hackerilor, lista lor va fi invers proporțională cu pedepsele prevăzute în codul penal. Unii se mirau că un hacker a luat peste 30 de ani pentru o chestie, căci se cumulaseră faptele. Nimeni nu trebuie să se mai mire. Trebuie să ia act și să se abțină de a mai face hacker-ism căci durata de la faptă la momentul când va fi prins a scăzut exponențial. Lista cu proțti se va îmbogăți dramatic căci prostie este cât cuprinde și nu există pastile de a o combate. Nu m-ar mira ca în mulțimea de hackeri mioritici o pondere mare s-o aibă cei 100% analfabeți.
Despre Ghiuri Lucian zis Piticu, Șerban Relu, dar și despre mulți alții  nu mai dezvolt nimic pentru a nu mă repeta. Ei sunt doar umbre de hackeri, nimic altceva.
Și lista de hackeri continuă pentru că telefonia mobilă stimulează foarte mult imaginația și dorința de a fi diferit a celor care sunt undeva la coada societății, dominați de primitivism, nebunie și idealism feroce.


(10 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment