Tuesday, November 28, 2017

Societatea Conștiinței

În anul2015 s-a desfăşurat A IV -a Teleconferinţă internaţională a tineriloccercetători având ca temă Crearea Societăţii Conştiinţei, a cărei coordonare a fost asigurată de profesorul universitar doctor Dumitru TODOROI de la Academia de Studii Economice din Republica Moldova. Au colaborat în vederea atingeriiscopului propus cadre didactice de la Academia de Studii Economice  a Moldovei, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Academia de Studii Economice  din Bucureşti, Illinois State University din Chicago, Universitatea Al I. Cuza din Iaşi, Academia de Muyică Gh. Dima din Cluj-Napoca şi Acadeimia Româno+Americană de Ştiinţe şi Arte din Los Angeles.
În şedinţa plenară au preyentat comunicări Radu MIHALCEA, Elena NECHITA, Dumitru TODOROI, Xenia ERIOMENCO şi Nicoleta TODOROI.
Conferinţa a avut trei secţiuni şi anume:
 ROBO - inteligenţe în Societatea Conştiinţei
Sisteme informatice în Societatea Cunoaşterii şi a Conştiinţei
Sustenabilitatea Sistemelor sociale în Societatea Viitrului.
La şedinţa finală au participat preşedinţii şi co-preşedinţii de secţiuni Dumitru TODOROI, Ruxandra VIDU, Radu MIHALCEA, Ion SMEUREANU, Elena NECHITA şi Sabin BURAGA.
O particularitate a acestei teleconferinţe este aceea că autorii articolelor s-au aflat fiecare la ora stabilită în legătură directă cu ceilelalte centre, au prezentat comunicările, după are ceilalţi colegi din Iaşi, Bacău, Cluj, Chicago, Los Angeles, Bucureşti şi Chişinău au adresat rând pe rând întrebările iar autorii au dat răspunsuri. Discuţiile au fost vii, la obiect şi totul a fost susţinut cu argumente solide. 
Remarc faptul că doctorandul meu pe atunci, doctor în informatică economică acum, Eduard HERŢELIU a pre4zentat lucrarea The processes of Auditing Citiyen Oriented Software Metrics, unde soluţiile orginale propuse au fost bine primite de auditoriu. Lucrarea se află la paginile 61 - 65 în volum.
Succesul acestei ediţii i-a îndreptăţit pe organiyatori să continue acest demers şi în anul 2017, în yilele de 21 şi 22 aprilie s-a desfăşurat A VI-a Teleconferinţă internaţională a tineriloccercetători având ca temă Crearea Societăţii Conştiinţei în care direcţiile de cercetare au fost  Robotizarea Societăţii Conştiinţei, Sisteme informatice in Societatea Conştiinţei, Informaţia, Cunoaşterea si Conştiinta robotică şi Robotizarea, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii
Într-un viitor apropiat un nou număr al revistei Society Consciousness Computers va fi dedicat publicării lucrărilor acestei Teleconferinţe.










(28 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment