Friday, October 20, 2017

Centrul de calcul CIPA

Colaborarea cu specialiștii în IT&C de la Centrul de calcul CIPA pe durata a trei ani mi-a permis să percep cu multă rigurozitate care erau preocupările și particularitățile activității de acolo, mai ales după ce s-a dat în funcțiune clădirea acelui centru de calcul. Este de toată lauda dorința celor de la Centrul de Calcul de a dezvolta pe multiple planuri activități de informatică de top care îmbinau concucerea de proces cu managementul clasic al resurselor, așa cum era acesta cunoscut în marile unități ale marilor entități de producție în general și ale celor din industria chimică în special, știut fiind faptul că la cabinetul doi era o chimistă.
Acolo am colaborat excelent cu Gheorghe BĂLTĂȚEANU, Ion URSĂȚEANU și cu domnișoara GANCEV, specialiști de top în meseriile lor, care înțeleseseră exact ce înseamnă informatica adevărată. Acolo am văzut pas cu pas cum s-a construit centrul de calcul de la zero și care a fost evoluția sa. Acolo am prins chiar o scăpare de clor de se făcuse o ceață de se vedea vârful pantofului când ridicam piciorul pentru a avansa și nu-l mai vedeam când călcam cu talpa pământul.
Centrul de calcul CIPA  este o pagină frumoasă a informaticării din marile întreprinderi industriale de pe platformele cu care societatea de atunci se obișnuise, dar care acum sunt doar amintiri ale unui trecut nu prea îndepărtat.



(20 octombrie 2017)

No comments:

Post a Comment