Monday, October 23, 2017

Tehnici de programare

Tehnicile de programare au fost create pentru a crește productivitatea programatorilor, măsurată ca număr de linii sursă scrise de un programator pe unitatea de timp. În timp au apărut nenumărate cărți despre tehnici de programare, unde autorii lor au inclus acele capitole pe care ei le considerau a fi tehnici de programare. Dacă prin tehnici de programare eu înțeleg niște modalități speciale de a scrie programe mai bune, mai repede și mai complexe, multe din capitolele incluse în acele cărți nu-și găsesc locul ca tehnici de programare.
În unele cărți la tehnici de programare sunt trecute metodele:
Divide et Impera
Backtracking
Greedy
Programării dinamice.
Consider că acestea sunt metode de a construi algoritmi. Că acei algoritmi permit scrierea de programe este o cu totul altă ciorbă de pește. Unele cărți se intitulează ceva cu algoritmi și tehnici de programre dar acolo nu apar:
- programarea structurată;
- programarea vizuală;
- programarea orientată obiect.
Sau apar, dar expediate rapid. Nouă ne plac denumirile de discipline misterioase, fără a le pune în corespondență corectă un un conținut adecvat, ci în ele pune fiecare ce crede sau ce vrea sau ce i se năzare pur și simplu, să se creadă că chiar acolo se fac lucruri speciale, căci sortarea nu este o tehnică de programare și nici ingineria programării.



(22 octombrie 2017)

No comments:

Post a Comment