Sunday, October 1, 2017

Cărțile de Java


Limbajul Java a fist lansat în piață în 1995, deci undeva după limbajele C sau C++, ceea ce a făcut să fie mai puțin iubit de programatori, deși el vine cu niște facilități specifice aplicațiilor cu grad de complexitate peste medie, cu mult mai puternice decât cele două limbaje deosebit de răspândite. Mie mi-a plăcut acest limbaj numai în măsura în care mi-am rezolvat niște probleme, dar după aceea am comutat urgent pe C++ ca din reflexul stângaciului care desenează ceva cu stânga dar după aceea scrie cu dreapta ca să nu pară ceva deosebit în rândul celor conservatori.
Horia GEORGESCU - Introducere in universul Java, Editura Tehnică, București, 2002, 302 pg.
Felix FURTUNA - Grafica interactiva cu aplicatii in Java si Java 3D, Editura ASE, seria Informatica, București, 2007, 171 pg.
Ștefan TĂNASA, Sabin BURAGA, Cristian OLARU - Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind Java, Editura Polirom, Iași, 2005, 250 pg.
Ștef ANGHEL - an TĂNASA, Cristian OLARU, Ștefan ANDREI - Java de la 0 la expert, Editura Polirom, Iași, 2011, 864 pg.
Octavia ANGHEL, Leonard ANGHEL - Tehnologii xml-xml in Java - Xml pentru avansati, Editura Albastră, Cluj-Napoca, 2007, 533 pg.
Florian BOIAN, Rareș BOIAN - Tehnologii fundamentale Java pentru aplicatii web, Editura Albastră, Cluj-Napoca, 2008, 469 pg.
Liviu DUMITRAȘCU - JavaScript, Editura Universității, Ploiești, 2004, 460 pg.  
Eugen PETAC, Tudor UDRESCU - Programarea calculatoarelor. Aplicatii Java, Editura Matrixrom, București, 2003, 360 pg.
Alina CÎLȚAN - JavaScript, Editura: Else, Craiova, 2016, 142 pg.
Mi-ar fi plăcut ca autorii să pornească în scrierea cărților de la clase de probleme speciale, apte acestui limbaj, să ofere resursele specifice și din aproape în aproape să deprindă scrierea de programe pentru soluții, altele decât cele pentru care lumea știe alte limbaje și se întreabă de ce și Java? N-a fost să fie și mulți programatori și-au dat seama de virtuțile lui pe parcurs, văzând și făcând cu mult mai lejer în Java decât în alte limbaje cunoscute.



(01 octombrie 2017)

No comments:

Post a Comment